Tre av dem :)

onsdag, april 19, 2006

Nevrokirurgisk barnepost

I dag har vi vært på tur. Inn til Oslo. Lang tur for oss det. Den ble planlagt godt kvelden før. Minst mulig ting å gjøre om morran før avreise er bra. Siden vi solgte trilling vognen vår på mandag (veldig plutselig, selv om den var satt til salgs regnet vi med at det tok litt tid), måtte vi oppom min søster å hente/låne henne enkle. Trang, men da slapp vi å tussle rundt inne på Riksen med barn på armen. Emil kjørt til dagmammaen og Mormor skulle hente. Emil har fått være på overnattings besøk hos Mormor og Beste, siden vi IKKE stoler på at leger kommer når de sier. Vi har lært oss at ting tar tid. Jobber selv i helsevesenet og vet at klokka ikke jobber med mennesker , men mot. Unntatt når man er nattevakt..... :)

Kjøre turen gikk fint. Undersøkelsene var latterlige, men sikker bra for legen som kunne skrive i journalen at han hadde undersøkt henne. Etter på skulle vi snakke med en Kirurg/lege om "framtiden". Dette var lærerikt og nødvendig. Så da følte vi at turen var vært strevet.

Ida blir operert en eller annen gang. Forlengelse av shunten er ikke nødvendig så lenge den fungere og hun ikke viser ubehag. Kan gå så lenge som et år til. Det som begrenser henne er når/hvis (selvfølgelig skal hun det) hun begynner å reise seg opp etter ting. Å krabbe eller løfte hodet er ikke noe problem foreløpig. Det er vi som må observere dette og "rapportere" til legene.

Hode omkretsen skal måles 1 gang pr uke på helsestasjon (første tanke: GLEM det, jeg reiser ikke på helsestasjon for å måle hodet. Det klarer jeg utmerket godt selv. Har ikke tatt utdannelsen min for moroskyld. Skal snakke med helsesøster om dette. Unødvendig mye flying ned ditt. Nei så moro er det ikke å putte to inn i bilen for 1 min kontroll). Det ordner seg nok. Så er det ny CT undersøkelse i juni en gang. Dette for å sjekke hulrommene i hjernen. Så er det bare å vente å se...

Ida sine mage problemer kommer mest sansynelig av hjernevæsken som renner ned i bukhulen. 1/2 liter i døgnet. Bukhulen er ikke vant til denne væske mengden. Dette blir på lang sikt bedre. Selv om det er ubehagelig, er det ikke direkte smerter (Tror ikke Ida er enig i dette,men ...). Dette skal vi som foreldre observere og passe på. Blir dette er vedvarende problem kan shunten legges inn i hjertet... Liker ikke dette med infeksjoner og dette gjøres ikke uten videre. Så vi venter å ser. Det har "bare" gått 6 uker....

Hilse på "gamle" kjente også. Et foreldre par som fortsatt har gutten sin innlagt. Blir utskrvet til fredagen. GRATULERER på forskudd. Leonard (riktig, Marianne???) er blitt god og rund. Like stor som Ida er han. Storebroren der i huset er glad for å få lillebror hjem. Noen pleiere fra Nyfødt Intensiven og leger stoppet opp i korridoren for å slå av en prat...

En tur innom Tanta og Onkelen til Thomas på Lier ble det også. Bilkøen ut av Oslo er ikke hyggelig og tok tid. Så bleieskift og matepause var på krevd. Sporti gjort å ta oss å mot på kort varsel.

Ellers gleder vi oss til besøk i helga. Noen fettere av Thomas. Kanskje framtidige barnevakter. Siden de ikke har egene barn, vet jeg ikke hvor lurt det er å komme hit til de hylene på natten, men veldig glade er VI for at de kommer. Emil's er veldig glad i Linda (selvfølgelig dama til Alexsander).

Ida var sliten og oppkavet etter dagens tur. Mye leven og hyl av lungers kraft før maten kom i retur utover pysjen og v det var bare å begynne på ny materunde. Vi skal gi oftere og mindre. Så når jeg er ferdig her skal jeg vekke henne og gi mat. Slitsomt, men absolutt vært det hvis det kan hjelpe på hennes ubehag. Thomas sovnet på sofaen etter siste slurk og Ida var godt plaser i armkroken. Herlige lille jenta...

For de som nå lurer på Ada's dag. Kan jeg si at hun tok den med knusende ro. Sov seg gjennom dagen og fikk mat til tidene sine. Våken hos Tante Trine. Et veldig fornøyd jente barn. Litt hyling i bilen på vei hjem da maten ble sein, hun er vant til å få to kjappe måltider på kvelden før hun sovner. 6-7 timer sover hun i strekk. Gidder ikke våkne av lille søster som hyler....

Nå er det natta'n, klokka er blitt halv et og skrivefeilene flere ( bruker backspace som en gal). Har jeg glemt noe som lures på. Skriv en kommentar. Svarer nesten alltid. :) Hilsen meg

6 Comments:

  • Hei, dere er flinke. Vet hvordan dere har det med 2 små og 1 bare 2 år større. Vi har akkurat det samme. Våre minste er nå blitt 2 år, og alt er mye enklere. Husker særlig dette med søvnen som det tøffeste. Man er helt avhengig av søvn. Håper det er trøst i at alt blir mye bedre. (nå sover våre i 12-13 timer hver natt og man får litt egentid også).Nå kan vi gjøre vanlige ting igjen og nye morsomme ting med alle barna (som feks svømming og slalom!). Det er gøy. Gled dere. Husk at dette bare er en kort fase i livet som må nytes selv om det er krevende.
    Skjønner godt at dere ikke vil reise til helsestasjonen hver uke. vi måtte veie våre og brukte kjøkkenvekten og rapporterte til helsestasjonen. Måle hodet klarer dere som du sier fint selv. Ikke bruk for mye krefter på ting dere ikke må. Det er nok å gjøre som det er. En tur til helsestasjonen følte jeg var et dagsprosjekt med planlegging og pakking.
    Ta en dag av gangen og nyt at våren er på vei og gå laaaange turer. Dere er som sagt flinke. Jeg følger med i dagboken deres daglig. Hyggelig med oppdateringer og fint at alt nå går fremover og det ser ut til at dere klarer det glimrende. Lykke til.

    By Anonymous Anonym, at torsdag, 20 april, 2006  

  • heisann.

    Var på riksen samtidig som dere, da dere var der med lille Ida.Hadde selv en sønn på "voks og gro", Henrik. Følger med på bloggen og syns det er kjempespennende å lese om fremskrittene til de små, nydelige jentene deres. Ønsker dere all mulig lykke!
    Hilsen Hanne,Ragnar og Henrik

    By Anonymous Anonym, at torsdag, 20 april, 2006  

  • Så flotte bilder av barna i forrige rapport! Håper dere får litt nattevakt så dere kan så noen timer i strekk i helgen. Kjempefine alle 3. Det var flott at dere fikk solgt vognen så raskt da! Til trillinger eller? Ha en fin helg!

    By Anonymous Anonym, at torsdag, 20 april, 2006  

  • Er så glad at jeg ikke vet hva jeg skal skrive. Stolt av dere alle!!!! Ha en fantastisk tid fremover og vit at er det noe er vi her.

    Klem Linda med familie

    By Anonymous Anonym, at fredag, 21 april, 2006  

  • Hei! Har fulgt med dere siden graviditeten, både opp og nedturer. Er så koselig å lese om dere, nå som hverdagen begynner å komme til dere.
    Har selv fire barn, hvorav tvillinger på snart to år.
    En ting jeg er litt nysgjerrig på er om jentene er enegget, eller om trillingene er tre-egget?
    Bortsett fra vektforskjellen ser de ganske like ut på bilder, men det er vel øyet som ser også.
    Mange som sier mine toeggede er like selv om de er veldig forskjellige.

    Ønsker dere masse lykke til videre med to små jenter og en litt større gutt, og tenker også på veslegutten deres som helt sikkert følger med dere fra et annet sted.

    By Anonymous Anonym, at mandag, 24 april, 2006  

  • Hei og takk for fine oppdateringer! Flotte bilder! Har veldig lyst til å komme og ha små babyer i armkroken snart! Tror dere det kan la seg gjøre over helgen en gang? Hilsen Astri i Møllebakken

    By Anonymous Anonym, at tirsdag, 25 april, 2006  



<< Home